Beszámoló a 2008-as szekszárdi szakmai napról

Idén is megrendezésre került a Gázközösség által lebonyolított szakmai nap.

A helyszín idén is Szekszárd volt.

Idén is egy rövid bevezető után, melyben Bayer Károly a Gázközösség elnöke röviden köszöntötte a megjelenteket.

Majd következett a 2007-es esztendőre kiírt pályázatok helyezetteinek díjazása:

 


 

A díjazottak kategóriák szerint:

2007-es év leginnovatívabb szerelése:

1. Wessják Zsolt

2. HŐ-KAR Kft.

3. Szászy Mester Kft.

2007-es év legjobb marketingmunkája:

1. KERY-GÉP Kft.

2. FERROTERM Kkt.

3. HAYER Épületgépész Kft.

2007-es év legjobb tervezője:

1. Radvánszki és Társa Bt.

2. ANTAMO Kft.

3. IPSZOLG-MH ’96 Kft.

Gratulálunk még egyszer a díjazottaknak!

 


 

Ezek után következett Hasenauer András a E.ON Gázszolgáltató Zrt. Igazgatójának rövid beszámolója az elmúlt évről, illetve a jövőbeni tervekről, teendőkről.


 

A soron következő előadó Hornyák Tibor volt a BUDERUS Hungária Fűtéstechnika Kft. Területi képviselője. Aki BUDERUS egyik új hőközpontját a GB 152T mutatta be, különböző szemszögekből, illetve meg indoklásra került számokkal is hogy miért érdemes beruházni egy kondenzációs kazánra illetve annak tárolójára.


 

Egy rövid kávészünet után ahol mindenki kicsit oldódhatott és eszmét cserélhetett a kollégákkal már kezdődött is a nap talán legnehezebb előadása az Ipari-mezőgazdasági gázkészülékek üzembe helyezésével kapcsolatos előírások Bogáthy Dezső az MKEH Mérésügyi Biztonsági Hivatal igazgatójának előadásában. Páran elvesztünk a paragrafusok útvesztőjében, de fontos, és elengedhetetlen ezek dolgok megtanulása, tudása vagy esetleg átismétlése.


 

A következő a sorban Baumann Mihály a PTE – PMMK tanára volt, aki a tőle megszokott érdekes módon ismertette meg velünk az Atmoszférikus égőjű kazánok kéményméretezésére vonatkozó szabályokat és számítási módokat.


Következő fogás, nem más volt mint az ebéd. Nagyon ízletesen és ízlésesen tálalt svédasztal. Dicséret illeti a szervezőket és a készítőket is érte.


Sajnos ez után a létszám körülbelül a felére fogyatkozott. Sajnálatos módon, hiszen ezután jöttek a gyakorlatibb előadások, amik nem csak érdekesek, de mozgalmasak is voltak.

„A megmaradtak”



A GÁZGÉP Kft. Területi képviselője Csontos Tibor mutatta be cégének termékeit. Konkrétan a programban kiírt Házi és egyedi gáznyomás-szabályzókat.


Ezután szintén egy nagyon fontos és hasznos termék bemutatása következett, a Henkel Magyarország Kft. Képviselője, Demeter István előadásában. Aki a valószínűleg mindannyiunk által jól ismert LOCTITE termékekről osztott meg velünk érdekességeket, és szemléltette azok használatát.


A nap utolsó előadóját Pintarics Józsefet már létszámában erősen megfogyatkozott hallgatóság fogadta. Kár pedig a Viega Kft műszaki képviselője érdekes és a jövőben fontossá váló dolgokról számolt be az elburkolható gázvezetékekről is, a cége termékeinek bemutatása mellett.

Sajnos az előadás sorozat itt véget is ért, ugyanis a meghirdetett utolsó előadás a sötétsugárzók égéstermék elvezetése elmaradt. Reméljük a későbbiekben, valamelyik előadáson erről is hallhatunk.

 

 

Mindösszességében nagyon érdekes és kellemes előadássorozat volt. Külön öröm hogy a szervezők és előadók ügyeltek arra, hogy előadásaik ne haladják meg a „még kellemesen végigülhető” terjedelmet.